Provincie Groningen

Provincie Groningen

De provincie Groningen kampt met ‘leegloop’. Dat betekent dat jonge en hoogopgeleide mensen Groningen verlaten en hun kansen elders schoon zien. Dat zorgt binnen Groningen voor verschillende problemen. De provincie wil kenbaar maken aan Den Haag hoe de zaken ervoor staan én wat ze van Den Haag verwachten.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Groningen illustratie

Illustratie Groningen

Zoals we vaker aangeven is herkenbaarheid vaak de sleutel tot de aandacht van de doelgroep. In het geval van bovenstaande illustratie zaten we nog te ver af van de werkelijkheid. De illustratie heeft de eindversie van de animatiefilm dan ook niet gehaald.

Groningen Krimpregio

Provincie Groningen illustratie

Bovenstaande illustratie heeft de video wél gehaald. Hier gaven we duidelijk weer hoe het Gronings leven eruit kan zien. Natuurlijk heb je altijd de scheiding tussen stad en platteland. Aangezien de huidige video een onderdeel is van een mini serie, hebben we tussen de video’s gedivergeerd in stad en platteland.

BKR – Identificatiesysteem

BKR – Identificatiesysteem

Voor de organisatie Bureau Krediet Registratie hebben wij deze animatiefilm gemaakt. Aangezien het BKR een organisatie is met vele lagen en veel documentatiewerk, hebben wij een bijzondere animatiestijl bedacht. De combinatie van tweedimensionaal en driedimensionaal geeft de video een unieke touch. De uitleg van het nieuwe innovatieve VIS systeem bood ons de nodige uitdaging. Desalniettemin is het vertalen van complexe materie naar een behapbaar verhaal wel een genot voor het brein!

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Illustratie paspoort BKR

Illustratie paspoort BKR

De video gaat over het voorkomen van identiteitsfraude. Dat kan met het nieuwe VIS systeem dat is ontworpen door BKR. Door in de video verschillende laagjes af te pellen, laten we zien op welke manieren er mogelijk gefraudeerd kan worden.

2D illustratie BKR

Illustratie BKR abonnementen

Nog te vaak worden er frauduleuze abonnementen afgesloten door identiteitsfraudeurs. Het Bureau Krediet Registratie stelt alles in zijn werk om dit te voorkomen. Dergelijke fraudezaken kunnen onschuldige mensen namelijk veel geld kosten. Daarnaast kan het in de toekomst er onterecht toe kan leiden dat jij geen abonnementen meer kan afsluiten.

Gemeente Den Haag – Innovatie

Gemeente Den Haag – Innovatie

Voor een innovatief project van de gemeente Den Haag hebben wij een miniserie video’s gemaakt. De animatievideo’s (of explainers) geven de doelgroep inzicht in innovatieve ontwikkelingen binnen de gemeentegrenzen. De materie is zeer complex, maar ook niet voor een hele brede doelgroep bedoeld. De mensen die werken in de wereld van innovatie moeten zich aangesproken voelen. Dat doe je niet door in Jip en Janneke taal te spreken.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Gemeente Den Haag innovatie

Illustratie Innovatie Den Haag

Als het gaat over innovatie hebben we het over een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Bijvoorbeeld smartinfra, online ontwikkelingen, media of blockchain. De uitstraling van de video moet enigszins van technische aard zijn. Het moet clean, strak en helder zijn. Op die manier trachten wij de doelgroep te bereiken.

Illustratie Skyline Den Haag

Illustratie skyline Den Haag

Natuurlijk ben je trots op je eigen gemeente. Daarom werd ons ook gevraagd om in ieder geval twee elementen in de video te betrekken. Één is de skyline van Den Haag en twee dé bekende ooievaar.

Gemeente Ede – Jongerenschulden

Gemeente Ede – Jongerenschulden

Voor de gemeente Ede zijn ook jongeren een belangrijk onderdeel van de gemeente. Er zijn veel veranderingen in de wereld. Bijvoorbeeld de huizenmarkt, banenmarkt of studie (financiering). Daarom is het van steeds groter belang dat je als jongere goed voorbereid aan je volwassen leven begint. De gemeente Ede bereidt zijn jongeren op verschillende manieren voor op hun toekomst. Één daarvan is voorlichting. In deze animatie video geven wij jongeren een kijkje in hun vast kosten én leggen we uit wat dat betekent voor hun toekomst.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Illustratie gemeentevideo Ede

Illustratie jongeren in de schulden

Voor de beeldvorming was het belangrijk om te laten zien hoe het kan gaan als je niet goed met je geld omgaat. Lenen bij DUO kan heel verleidelijk zijn, maar wees je ervan bewust dat het geld ooit weer terug moet.

Illustratie jongeren

Illustratie jongeren

Om aan te sluiten bij de jongeren, moesten we ons natuurlijk verplaatsen naar een aantal specifieke locaties. Zo hebben we Joost in zijn studentenkamer afgebeeld, maar ook in de sportschool en bijvoorbeeld op een terras. Het is belangrijk dat beelden herkenbaar zijn voor een doelgroep.

Radboud Universiteit – Gedragsverandering

Radboud Universiteit – Gedragsverandering

Onze collega, Koen, is afgestudeerd als Gedragsveranderaar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor dezelfde master hebben wij een uitlegvideo mogen maken. De video moet enerzijds wervend van aard zijn. Echter, lag de focus er anderzijds vooral op om nieuwe studenten inzicht te bieden in het hoge niveau van de studie. De opleiding wil namelijk het liefst alleen de écht gemotiveerde studenten die klaar zijn voor een uitdaging.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Illustratie Radboud Universiteit

Illustratie Radboud Universiteit

We zien hier een shot uit de animatie video voor de Radboud Universiteit. We willen met de geometrische vormen in de video verschillende beelden opbouwen. Op die manier krijgen we een enigszins intellectueel karakter aan de video. We wilden zoveel mogelijk wegblijven van de ‘karaktertjes’.

Illustratie-foto combinantie Radboud Universiteit

Illustratie-foto combinatie

Voor een geanimeerde video kan het heel verfrissend zijn om eens gebruik te maken van ‘echte foto’s’. Zo hebben we hier bijvoorbeeld de tennisbal gebruikt. Hij zorgt voor een frisse onderbreking van het illustratiemateriaal en de video. Het vergroot daardoor de spanningsboog van de kijker.

Rijkswaterstaat – Autodelen

Rijkswaterstaat – Autodelen

Voor Rijkswaterstaat hebben we een video gemaakt die inzicht biedt in de vele voordelen van het autodelen. Uit de cijfers blijkt dat veel mensen een tweede auto hebben. Dat zorgt voor verschillende problemen. Bijvoorbeeld de drukte op parkeerplaatsen in woonwijken. Daarnaast is het over het algemeen niet duurzaam. Autodelen kan een oplossing zijn. De animatie video die wij geproduceerd hebben bevat tal van gedragsveranderingstechnieken. Vraag ons vooral naar meer informatie.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Auto Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat autodelen illustratie

Voor de video tonen wij de flexibiliteit die het deelnemen aan autodelen mensen te bieden heeft. Zo kun je de ene dag in een grote auto je verhuizing regelen en de volgende dag in een stadsautootje de binnenstad in.

Afsluiting Rijkswaterstaat illustratie

Eindscene van de animatie

Over de eindscene is vaak gediscussieerd. Eerst was het idee om alleen af te sluiten met een handelingsperspectief. Uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om het te gooien op een sociale norm; Laten zien dat veel mensen al gebruik maken van deelauto’s. Ook hebben we er positieve primes bij toegevoegd; Het duimpje en de smiley.

Gemeente Ede – Eikenprocessierups

Gemeente Ede – Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is de afgelopen jaren veel bekender geworden, maar niet populairder. De beruchte rups zorgt al vele jaren voor vele problemen in heel Nederland. Om de inwoners van Ede te informeren over ál het werk dat de gemeente doet om overlast te voorkomen, maakten zij een animatie video. De uitlegfilm geeft inzicht in de verschillende stappen die de gemeente het hele jaar door neemt.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Gemeente Ede processierups

Gemeente Ede illustratie

Het bieden van een handelingsperspectief is misschien wel de bottom-line van iedere video. Wanneer je een doelgroep aanspreekt en confronteert met problemen, moet je ze vervolgens ook de oplossing aanreiken. Vaak doe je dat in de vorm van een handelingsperspectief. In de huidige video is dat door te vertellen hoe je als inwoner overlast kunt melden. Ook vertellen we hoe je zélf je tuin zo kan inrichten dat hij aantrekkelijk wordt voor de natuurlijke vijanden van de rups.

De eikenprocessierups illustratie

De eikenprocessierups illustratie

Het is altijd lastig om op het randje van toegankelijkheid en correctheid te balanceren. Zo wilde de opdrachtgever graag een hyperrealistische weergave van de rups. Ons advies ging daar tegenin. Een video moet leuk zijn om te kijken. Van rupsen krijgen sommige mensen al spontaan de kriebels. Uiteindelijk hebben we de rupsen op een leuke en toegankelijke manier neergezet.

Postercampagne Ede

Postercampagne Ede

Een leuke opdracht die voortvloeide uit onze animatiefilm is dat wij ook een aantal posters mochten ontwerpen. De posters werden op abri’s opgehangen en op posterpalen. Op die manier wordt de videocampagne een veel bredere grote campagne.

Gemeente Wageningen, Ede en Barneveld

Gemeente Wageningen, Ede en Barneveld

Voor de gemeente ede, gemeente Wageningen en gemeente Barneveld produceerden wij een uitleganimatie over hun nieuwe energie-WEB. De constructie van de nieuwe plannen omtrent duurzame energie van de gemeente Ede, Wageningen en Barneveld zijn vrij gecompliceerd. Daarom koos de drie-eenheid voor de productie van een animatie. Met onze animatiestudio hebben wij de plannen ontleed en in een passende vorm gegoten. Daardoor wordt het zowel tekstueel als beeldend duidelijk wat de plannen zijn.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Gemeente Ede energie-WEB

Gemeente Ede energie-WEB

Het nieuwe energie-WEB van Wageningen, Ede en Barneveld, berust erop dat de winsten die worden gemaakt op duurzame energie de regio ten goede komt. Zo gaat de gemeente zelf alleen nog maar investeren in lokale initiatieven. Ook zullen inwoners er op termijn van gaan profiteren.

Gemeente Ede oude energie-WEB

De oude energie-cyclus

De status qua van energie is in de drie gemeenten dat er duurzame energie wordt ingekocht óf dat grijze energie wordt vergroend door middel van groencertificaten. De gemeenten willen daar vanaf. De visie is; Lokaal en groen.

Radboud UMC – Patiënten communicatie

Radboud UMC – Patiënten communicatie

Voor het Radboud UMC uit Nijmegen hebben wij een video gemaakt die hun patiënten-communicatie mag opleuken. In dit geval betreft het de communicatie rondom de voorbereiding van een operatie. Door met een beeldverhaal patiënten op een toegankelijke manier uit te leggen wat ze vooral wel en vooral niet moeten doen, blijft informatie goed hangen. Daarnaast bedien je op deze manier tegelijkertijd de laaggeletterden en andere moeilijk benaderbare doelgroepen.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Radboud UMC voedingsadvies

Radboud UMC voedingsadvies

Een onderdeel van de video is het geven van degelijk advies over de voeding inname. Door het zowel visueel als tekstueel over te brengen naar de doelgroep, blijft het beter hangen. Het hondje in de winkelmand maakt de video toegankelijk. Wie houdt er niet van ‘de hond omdat het kan’?

Radboud UMC karakters

Radboud UMC karakters

De karakters van de uitlegvideo voor het Radboud ziekenhuis zijn relatief aan de oudere kant. De doelgroep van de video beslaat dan ook mensen van 50+. We hebben één wat nukkig en luie man ‘gecast’ en één fitte dame. Deze karakters moeten de twee kanten van de medaille verbeelden; Sommige mensen doen goed hun best, maar maken de verkeerde keuzes, terwijl andere nog gemotiveerd moeten worden om überhaupt hun best te doen.

Nationale Wetenschapsagenda

Nationale Wetenschapsagenda

Voor de NWA (Nationale Wetenschapsagenda) hebben wij een hele toffe productie mogen draaien. De video is ietwat aan de lange kant, maar dient ook ter informatieverschaffing voor een doelgroep die actief opzoek is naar de betreffende informatie. Normaliter zijn wij voorstanders van video’s van maximaal 90 seconden. Echter, wanneer een doelgroep naar alle waarschijnlijkheid actief opzoek is naar de informatie die je ze aanbiedt, maken we wel eens een uitzondering.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Illustratie Nationale Wetenschapsagenda

Illustratie Nationale Wetenschapsagenda

Voor de video is gekozen voor een hele speelse illustratiestijl. De frame voor frame delen geven de video een hele unieke en fijne flow. Daardoor is de video fijn om naar te kijken en blijf je langer geboeid.

Illustratie telefoon Nationale wetenschapsagenda

Illustratie Tinder

Om een eigentijdse film te maken, hebben we rekening gehouden met eigentijdse aspecten. Zo hebben we bijvoorbeeld de applicatie Tinder verwerkt. Op die manier sluiten we aan bij de belevingswereld van de jongeren.

Radboud Universiteit – Open dag

Radboud Universiteit – Open dag

De Radboud Universiteit heeft onder andere door corona hun voorlichtingscampagnes moeten bijsturen. Daarom kozen ze voor voorlichting door middel van animatie video in combinatie met geschoten beeld. De vraag was om een sneak peak te geven in de opbouw van de universitaire open dagen door middel van beeld en geluid.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Radboud online opendag

Radboud online open dag

De uitdaging was om de online open dag door middel van de animatie er aantrekkelijk en onderhoudend uit te laten zien. Daarom hebben wij gekozen voor een vlotte scene-wisseling en een vrij snelle manier van animeren.

Radboud campus isometrisch

Radboud campus isometrisch

De campus van de Radboud hebben wij visueel gemaakt in een isometrische stijl. Meestal is het geen goed idee om twee stijlen (2d en isometrisch in dit geval) door elkaar heen te combineren. Echter, wanneer de variatie een doel raakt en inhoudelijk toevoegt kan er een uitzondering worden gemaakt.

ROC TOP – Onderwijs

ROC TOP – Onderwijs

Bij het ROC TOP stonden ze wel open voor een creatieve uitdaging. De uitleganimatie die wij voor hen geproduceerd hebben geeft inzicht in hun nieuwe manier van onderwijzen. Daarin gaan ze mee met de tijd. Er komt een veel vrijer onderwijsaanbod met meer aandacht voor de specifieke talenten van de studenten. In de video gebruiken wij verschillende karakters die inzicht moeten geven in de diversiteit van studenten; Iedereen moet zich aangesproken voelen.

Wat het toffe van dit project is, is dat wij nog vele series illustraties hebben mogen opleveren voor op de website van het ROC TOP. Omdat we alle elementen reeds ontworpen hadden, hebben we relatief eenvoudig de serie illustraties kunnen produceren.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

ROC TOP illustratie 2

ROC TOP illustratie 1

Deze betreffende serie illustraties geeft inzicht in de 4 visie elementen van ROC TOP. We maken deze elementen illustratief en samenhangend met een verhaal rondom ‘leren boogschieten’. Hier zie j e hoe de student samen met de leraar bepaalt wat zijn doelen zijn.

ROC TOP illustratie 2

ROC TOP illustratie 2

Hier illustreren wij hoe je op verschillende manieren kunt leren. Ook hier weer houden we het verhaal in lijn met het boogschieten. De studenten kunnen op verschillende manieren leren boogschieten; In de collegezaal, met 1-op-1 begeleiding, via een video-call of door het hands-on te proberen.

ROC TOP illustratie 3

ROC TOP illustratie 3

Hier zien we een student die zelf zijn doel kiest (uit de drie beschikbare doelen). Ook kan hij zelf nog kiezen ‘hoe’ hij dat doel gaat bereiken; Met welk van de items die je bovenin geïllustreerd ziet.

ROC TOP illustratie 4

ROC TOP illustratie 4

Hier tonen we hoe een student wordt voorbereid voor de praktijk van nu en die van de toekomst. Hij oefent met een virtual reality bril voor straks in de praktijk.

Gemeente Venray – Circulair

Gemeente Venray – Circulair

De gemeente Venray is hard aan de weg aan het timmeren betreffende de duurzame samenleving. Als gemeente kun je natuurlijk heel ver komen met verduurzaming. Echter, is er niets zo belangrijk als het meekrijgen van de inwoners. Zonder de inspraak en goedkeuring van inwoners loop je hoe dan ook op een gegeven moment vast. Door middel van deze animatie video geeft de gemeente Venray zijn inwoners handvatten voor een circulair leven.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Gemeente Venray circulair

Gemeente Venray circulair

De animatie video geeft de inwoners inzicht in gedragingen die aansluiten bij de circulaire gedachtegoederen. Door in de verschillende scenes hele concrete voorbeelden te geven van het juiste en onjuiste gedrag, kunnen inwoners direct hands on aan de slag met een meer circulair leven.

Venray schets zandloper

Gemeente Venray lineair

Om uit te leggen wat circulair precies inhoud, staan we in de animatie video eerste even stil bij een lineaire economie. De uitlegvideo geeft de mensen inzicht in de eindigheid van grondstoffen. Door eerst het ‘probleem’ inzichtelijk te maken en vervolgens de oplossing aan te reiken, creëren we voor mensen de mogelijkheid om bij te dragen aan de oplossing.

Gemeente Ede – WOZ

Gemeente Ede – WOZ

Voor de gemeente Ede hebben wij een animatie video geproduceerd omtrent het WOZ. De WOZ belastingen leiden jaarlijks tot vele vragen onder inwoners. En eerlijk is eerlijk, maar het is ook vaak taaie stof. Als animatieproducent moet je met veel verschillende eigenschappen van de doelgroep. Bij gemeentecommunicatie moet je daarbij denken aan laaggeletterdheid en verschillende opleidingsniveaus.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Gemeente Ede WOZ belasting

Illustratie WOZ belasting 1

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Dat klopt over het algemeen ook. En daarom is het zo belangrijk om daar tijdens het illustreren gebruik van te maken. In negen van de tien gevallen proberen we illustraties zo te maken dat ze ook daadwerkelijk informatie toevoegen aan het tekstuele verhaal.

Gemeente Ede WOZ belasting

Illustratie WOZ belasting 2

De kat omdat het kan! Dé internetsensatie van de laatste jaren. Je raadt het niet, maar het is gewoon de kater. Een kat in een video leidt in veel gevallen tot een langere aandacht spanne. Simpelweg omdat een kat een kat is en leuk is om naar te kijken.

GGD Gelderland-Zuid

GGD Gelderland-Zuid

Voor de GGD Gelderland-Zuid produceerden wij een uitleganimatie voor jongeren. Door corona konden schoolverpleegkundige niet voldoende toenadering zoeken tot de jongeren. Met behulp van de video stuurt de GGD erop aan dat jongeren ten alle tijden zelf toenadering mogen zoeken. Door het benoemen van de vele verschillende onderwerpen willen we jongeren die problemen ervaren zich ‘thuis laten voelen’; “Oja, dat herken ik wel”.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Illustratie GGD Gelderland-Zuid

Illustratie GGD Gelderland-Zuid 1

Voor de GGD Gelderland-Zuid hebben wij een speciaal beeldverhaal op touw gezet. Omdat het onderliggende thema van de video Corona is, hebben wij de verschillende scenes ‘achter de voordeur’ geënsceneerd. Tenslotte zit iedereen al een hele poos thuis. Ook hiermee wilden wij wat herkenning scheppen bij onze doelgroep.

Illustratie GGD Gelderland-Zuid 2

Illustratie GGD Gelderland-Zuid 2

Natuurlijk is diversiteit één van de thema’s van de hedendaagse samenleving. Bij het illustratieproces houden we daar altijd rekening mee. Hier hebben we bijvoorbeeld een liefdeskoppel afgebeeld. Wat we wilde voorkomen is dat het een standaard jongen-meisje koppeltje wordt. Door de kapsels en het postuur relatief unisex te maken, kan iedereen zich hier in herkennen.

VNG – Zorgverwaarlozing

VNG – Zorgverwaarlozing

Voor de Verenigde Nederlandse Gemeenten, ook wel VNG genoemd, produceerden wij een animatie video die ingaat op het onderwerp zorgverwaarlozing. De opdracht van de VNG was om de doelgroep inzicht te bieden in de zorgelijke situaties die kunnen ontstaan als je als beleidsmaker je zaakjes niet op orde hebt. Helaas is dat nog te vaak ook daadwerkelijk het geval.
Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Schets storyboard 2

Schets storyboard 1

Voor VNG hebben we flink mogen schetsen. Het was belangrijk om reële en herkenbare situaties te verbeelden in de video. Daarvoor hebben wij in deze scene de zorgboerderij gekozen. Het komt regelmatig voor dat een ‘zorgboerderij’ slechts een geldmachine is voor fraudeurs.

Schets storyboard 1

Schets storyboard 2

Ook in de thuissituaties komen mensen nog vaak zorg te kort. Er worden loze beloftes gemaakt of er wordt simpelweg ontoereikende zorg geleverd. Door de situaties zo realistisch mogelijk te verbeelden, willen we de beleidsmakers inzicht geven in de wrange situaties die ontstaan als zij hun werk niet voldoende doen.

GGD Gelderland-Zuid

GGD Gelderland-Zuid

Voor de GGD Gelderland-Zuid hebben wij een mooie serie animatie video’s mogen produceren. De video’s geven de doelgroep inzicht in de nieuwe gesprekstechnieken van de jeugdverpleegkundigen van de GGD.

De GGD is al van jongs af aan betrokken bij het monitoren van onze gezondheid. Als kind komen we meermaals in aanraking met de ze. Onder andere als baby, basisscholier en middelbare schoollier. De drie uitlegvideo’s die wij hebben geproduceerd geven de kinder en ouders inzicht in de vorm van het gesprek dat zij zullen hebben met de verpleegkundige.

Zorgvideo’s zijn een populair medium vandaag de dag. Met behulp van tekst en beeld worden mensen tegenwoordig effectief ingelicht over verschillende onderwerpen. De animatiefilms leiden tot een verbetering van de communicatie in de zorg. Daarnaast zijn ze toegankelijk voor een brede doelgroep. Van laaggeletterden tot kinderen en van mensen met een niet-Nederlandse-afkomst tot hoog bejaarden. Het taalniveau en tempo van de video passen we iedere keer weer aan op de desbetreffende doelgroep.

GGD - uitlegvideo illustratie

De GIZ-driehoek

Om de gesprekken van verpleegkundigen met kinderen of hun ouders te structureren en ondersteunen is landelijk de GIZ-driehoek ontwikkeld. Deze driehoek heeft verschillende thema’s en onderwerpen die het gesprek kunnen inspireren. In de uitlegvideo lichten we er een aantal in tekst en beeld uit.

GGD - uitlegvideo illustratie 2

De GIZ-driehoek 2

Communiceren met jongeren moet zeer zorgvuldig gebeuren. Het puberbrein is gecompliceerd en snel afgeleid of overprikkeld. Ook moet je bij het behandelen van thema’s goed letten op ‘gevoelige onderwerpen’ of ‘verboden onderwerpen’. Veranderingen in het lichaam liggen bijvoorbeeld heel gevoelig. Sommige veranderingen kunnen leiden tot pesterijen. In de video moeten we daarom zeer op het oppervlak blijven als we hierover communiceren.

Gemeente Wijchen – Kindregeling

Gemeente Wijchen – Kindregeling

De gemeente Wijchen heeft ons de opdracht gegeven om een pakkende en vrolijke animatie te maken omtrent de nieuwe kindregeling. Het hebben van geen of weinig geld is natuurlijk nooit leuk. Juist daarom hebben wij de video opgebouwd in een stijl die luchtig en vrolijk is. We willen in de video afstappen van de taboes en de zwaarte omtrent het armoede onderwerp. De reden daarvoor is dat wij juist mensen willen stimuleren om gebruik te maken van de regeling en niet willen afstoten.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Gemeente-Wijchen-illustratie

Illustratie Gemeente Wijchen

Door veel gebruik te maken van voor de doelgroep herkenbare items in de illustraties, proberen we de doelgroep daadwerkelijk bij de video te betrekken. Door het creëren van ‘herkenning’ zal een doelgroep een boodschap veel eerder tot zich nemen.

Gemeente-Wijchen

Stijlopzet gemeente Wijchen 1

De uiteindelijk gekozen stijl voor de gemeente Wijchen is vrolijk, toegankelijk en pakkend. Door veel gebruik te maken van structuurtjes en vormen, kunnen we een achtergrond op een leuke manier opvullen, zonder te veel afleiding te veroorzaken.

Stijlopzet gemeente Wijchen 3

Stijlopzet gemeente Wijchen 2

Deze stijlopzet is niet gekozen door de gemeente.

Stijlopzet gemeente Wijchen 2

Stijlopzet gemeente Wijchen 3

Deze stijlopzet is niet gekozen door de gemeente.

Gemeente Ede – Rioolverstopping

Gemeente Ede – Rioolverstopping

Voor de gemeente Ede hebben wij deze video geproduceerd. De gemeente Ede wilde zijn inwoners op een toegankelijke manier inlichten over de do’s en don’ts met betrekking tot verstopte rioleringen. Door inwoners op een heldere manier in te lichten, vang je als vaker voorkomende gemeente vragen af.

Kom direct in contact Bekijk ons portfolio

Rioolverstopping - Infographic

Infographic rioolverstopping

Regelmatig komt het voor dat we naast een video ook een ‘offline’ communicatiemiddel ontwerpen. Doordat de illustraties reeds gemaakt zijn ten behoeve van de uitleganimatie zijn de kosten voor de productie van de infographic vervolgens relatief lager. Ook is de informatie reeds goed gestructureerd.

Illustratie rioolverstopping

Illustratie rioolverstopping

Voor de stijl van de animatie hebben wij gekozen voor een vrij eenvoudig kleurgebruik. Daardoor leiden we de kijker niet te veel af van de daadwerkelijke boodschap. Ook houden we de video daarmee heel neutraal.

Gemeente Venray – Klimaatadaptatie

Gemeente Venray – Klimaatadaptatie

Bijgaande uitlegvideo hebben wij geproduceerd voor de gemeente Venray. De gemeente Venray zet groots in op duurzaamheid. Zo hebben zij een serie animatie video’s laten produceren over de thema’s; energietransitie, de circulaire samenleving en klimaatadaptatie. Zij geloven erin dat beeldcommunicatie een effectieve manier is om een doelgroep kennis te laten maken met bepaalde beleidsplannen en -visies. De hier getoonde uitleganimatie geeft inwoners inzicht in manieren om bij te dragen aan klimaatadaptatie. Of dat nu met grootse gebaren of kleine aanpassingen gaat; We moeten het met zijn allen doen.

Illustratie biodiversiteit

Herstel van biodiversiteit

In een rap tempo komen meerdere thema’s in de animatiefilm aan bod. Één van de thema’s is biodiversiteit. Door de komst van stenen en het verlies van groen, hebben veel diersoorten het steeds moeilijker. Het snelle tempo waarin wij onze leefomgeving aanpassen is niet bij te benen voor veel inheemse soorten. Door positief bij te dragen aan klimaatadaptatie en een groene leefomgeving, geven we onze kleine en grote dierenvriendjes weer een kans.

Illustratie Ooijen Wanssum

Illustratie Ooijen Wanssum

Veel gemeenten leggen bij ons het verzoek neer om een animatie ‘herkenbaar’ te maken voor zijn inwoners. In dit geval mochten wij een prachtig landschap illustreren voor de gemeente Venray. Binnen het project Ooijen Wanssum heeft de gemeente ruimte gemaakt voor de rivier en daarmee grootschalig geïnvesteerd in klimaatadaptatie. Het rivierwater kan zo weer vrij zijn gang gaan, zonder dat mensen daar last van ondervinden.